Categoria: Estudis i projectes

Anèmia falciforme tractada amb hidroxiaurea

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Farmàcia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha publicat un article sobre un cas d'anèmia falciforme tractada amb hidroxiaurea.

Gonzalo González Morcillo, Juan Manuel Rodríguez Camacho i Aina Oliver Noguera, farmacèutics de l'Hospital Universitari Son Llàtzer han publicat l'article amb el títol "Description of a pediatric case of sickle-cell anemia treated with hydroxyurea" a la revista European Journal of Clinical Pharmacy.

La síndrome de cèl·lules falciformes (SCF) és una malaltia caracteritzada per un canvi estructural de l'hemoglobina que condueix a una alteració estructural i funcional dels citos eritròfics que provoca una simptomatologia variada, sent els fenòmens vaso-oclusius la manifestació més característica. La hidroxyurea (HU) és l'únic medicament aprovat a Europa per a la prevenció de les crisis vaso-oclusives en infants. La seva eficàcia i seguretat s'ha demostrat en diferents assajos clínics, però no s'ha utilitzat amplament en la pràctica clínica probablement a causa de la falta d'evidència en una teràpia a llarg termini. Es mostra el cas d'un pacient de dinou mesos, diagnosticat de SCF al cap de sis mesos tractat amb HU després de diferents episodis vaso-oclusius. Vuit mesos després de començar el tractament, hi va haver una disminució del nombre d'admisions a l'hospital i una millora dels nivells d'hemoglobina, sense efectes adversos que comportin la interrupció del tractament.

Referència de l'article
González G, Rodríguez M, Oliver A. Description of a pediatric case of sickle-cell anemia treated with hydroxyurea. European J Clin Pharm. 2019;21(3):167-9.

Enllaços Bibliosalut

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Ben Kerckx / Baby / CC BY­ND 2.0]