Categoria: Estudis i projectes

Ús del pazopanib pel tractament de tumors fibrosos solitaris típics

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Hematologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació de la fase dos de l'assaig sobre l'ús del pazopanib pel tractament de tumors fibrosos solitaris típics. També hi han participat diferents centres espanyols.

Antonio Gutiérrez, hematòleg de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Pazopanib for treatment of typical solitary fibrous tumours: a multicentre, single-arm, phase 2 trial" a la revista The Lancet Oncology.

El condrosarcoma mixoïde extraesquelètic és un rar sarcoma amb una baixa sensibilitat a la quimioteràpia citotòxica. L'evidència retrospectiva suggereix que els fàrmacs antiangiogènics podrien ser una opció de tractament. Es volia investigar l'activitat del pazopanib, un fàrmac antiangiogènic, en pacients amb condrosarcoma mixoïde extraesquelètic.

Referència de l'article
Martin-Broto J, Cruz J, Penel N, Le Cesne A, Hindi N, Luna P, et al. Pazopanib for treatment of typical solitary fibrous tumours: a multicentre, single-arm, phase 2 trial. Lancet Oncol. 2020;21(3):456-66. doi: 10.1016/S1470-2045(19)30319-5. PubMed PMID: 31331701.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Pöllö / Tablets pills medicine / CC-by-sa-3.0 de]