Categoria: Estudis i projectes

Seguiment de les guies clíniques per gestionar l'asma per metges d'atenció primària

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Centre de Salut de Son Pisà ha liderat en la publicació d'un estudi observacional ambispectiu sobre el seguiment de les guies clíniques per gestionar l'asma per metges d'atenció primària en el que també hi han participat, el Centre de Salut de Marratxí, la UBS del Port de Pollença, el Centre de Salut del Camp Redó i el Centre de Salut Can Misses. També hi han participat diferents centres espanyols.

Miguel Román Rodríguez, metge de medicina familiar i comunitària del CS Son Pisà, ha liderat la publicació de l'article amb el títol "Seguimiento de las guías españolas para el manejo del asma por el médico de atención primaria: un estudio observacional ambispectivo" a la Revista Clínica Española. També hi han participat, María Teresa Benedí Sánchez, metgessa del CS de Marratxí; Josep Boladeras Sabater, metge de la UBS del Port de Pollença; Constantino Doganis Peppas, metge del CS del Camp Redó i Jose Enrique Garceran Azorin-Gomez, metge del CS Can Misses.

L'objectiu era avaluar el grau de seguiment de les recomanacions de les versions Guía española para el manejo del asma (GEMA 2009 y 2015) i la seva repercussió en el control de la malaltia.

L'escàs seguiment de les guies clíniques per al maneig de l'asma constitueix un problema comú entre els metges d'atenció primària. Un seguiment d'aquestes guies s'associa amb un control millor de l'asma. Existeix la necessitat d'actuacions que puguin millorar el seguiment per part dels metges d'atenció primària de les guies per al maneig de l'asma.

Referència de l'article
Roman-Rodriguez M, Molina-Paris J, Fernandez-Sanchez T. Seguimiento de las guías españolas para el manejo del asma por el médico de atención primaria: un estudio observacional ambispectivo. Rev Clin Esp. 6 març 2020. doi: 10.1016/j.rce.2019.11.016. PubMed PMID: 32151431.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Inhaladors / CC BY-NC-SA 4.0]