Categoria: Estudis i projectes

Morbilitat després de la cirurgia citoreductiva i HIPEC

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Cirurgia General de l'Aparell Digestiu de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han publicat un article sobre la ressecció hepàtica i la transfusió de sang augmenta la morbilitat després de la cirurgia citoreductiva i HIPEC per a la carcinomatosi colorectal. També hi ha participat la Facultat de Medicina de la Universitat de les Illes Balears.

Carla Soldevila-Verdeguer, Juan José Segura-Sampedro, Cristina Pineño Flores, Francesc Xavier González-Argente i Rafael Morales-Soriano cirurgians de  l'Hospital Universitari Son Espases i investigadors de l'IdISBa; i Pilar Sanchís-Cortés https://orcid.org/0000-0001-8565-1811, investigadora de l'IdISBa; han publicat l'article amb el títol "Hepatic Resection and Blood Transfusion Increase Morbidity After Cytoreductive Surgery and HIPEC for Colorectal Carcinomatosis" a la revista Clinical and Translational Oncology.

La cirurgia citoreductiva amb quimioteràpia hipertèrmica intraperitoneal (CRS-HIPEC) és un tractament efectiu però complex per a la metàstasi peritoneal. L'objectiu era identificar els factors de risc per a la morbiditat postoperativa i mortalitat després del CRS-HIPEC.

Referència de l'article
Soldevila-Verdeguer C, Segura-Sampedro JJ, Pineño-Flores C, Sanchís-Cortés P, González-Argente X, Morales-Soriano R. Hepatic resection and blood transfusion increase morbidity after cytoreductive surgery and HIPEC for colorectal carcinomatosis. Clin Transl Oncol. 10 abril 2020. doi: 10.1007/s12094-020-02346-2. PubMed PMID: 32277348.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases. Servei Cirurgia]