Categoria: Estudis i projectes

La fibrosi significativa prediu nova diabetis mellitus i hipertensió arterial en pacients amb NASH

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Digestiu de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en un estudi sobre com la fibrosi significativa prediu nova diabetis mellitus i hipertensió arterial en pacients amb NASH. També hi han participat diferents centres espanyols.

Raquel Latorre, gastroenteròloga de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Significant Fibrosis Predicts New-Onset Diabetes Mellitus and Arterial Hypertension in Patients With NASH" a la revista Journal of Hepatology.

El fetge gras no alcohòlic (NAFLD) podria tenir un paper catalític en el desenvolupament de les comorbiditats metabòliques, encara que la magnitud d'aquest efecte en pacients metabòlicament saludables amb NAFLD encara no és clar. Es va avaluar el paper de la NAFLD testada per biòpsia en el risc de desenvolupament de diabetis tipus 2 i altres pacients amb comorbiditats metabòliques (hipertensió arterial i dislipidèmia) i pacients metabòlicament saludables.

Referència de l'article
Ampuero J, Aller R, Gallego-Durán R, Crespo J, Calleja JL, García-Monzón C, et al. Significant fibrosis predicts new-onset diabetes mellitus and arterial hypertension in patients with NASH. J Hepatol. 5 març 2020. doi: 10.1016/j.jhep.2020.02.028. PubMed PMID: 32147361.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Pacients / CC BY-NC-SA 4.0]