Categories: COVID-19, Estudis i projectes, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Fons COVID-19: L’IdISBa coordina un estudi sobre el receptor ACE2

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Fons COVID-19 que gestiona l'Institut de Salut Carles III (ISCIII), organisme adscrit al Ministeri de Ciència i Innovació, ha aprovat un projecte de l'Institut de Recerca Sanitària Illes Balears (IdISBa), sobre el receptor ACE2.

Estudi sobre biologia i comportament del virus

l'IdISBa coordina un estudi sobre el receptor ACE2, clau en l'entrada del coronavirus en l'organisme, per a identificar com i on s'inicia la infecció. També s'estudiaran les variants genètiques del citat receptor en la població espanyola per a saber com pot diferir aquest procés d'entrada del virus i les seves conseqüències, ja que pot tenir implicacions per al desenvolupament de noves teràpies. A més, s'utilitzarà CRISPR/Cas9 per a estudiar com la infecció afecta a l'organització epitelial.

Aquest projecte, figura en un total de 37 nous projectes de recerca per a millorar a curt termini el maneig del coronavirus.

Els projectes suposen una inversió de gairebé 3,5 milions. Sumats als 80 estudis ja finançats pel Fons COVID-19 anteriorment, s'aconsegueix la xifra de 117 projectes aprovats, que ha utilitzat ja entorn del 90% dels 24 milions d'euros que té de pressupost. En els pròxims dies es finançaran els últims projectes del Fons.

Temàtica dels estudis

S'incideix en la recerca de la resposta immunitària, la biologia i comportament del virus, la cerca de possibles fàrmacs, l'estratificació de pacients segons el pronòstic de la malaltia i la cerca de noves solucions de salut pública per a millorar el control de la pandèmia, entre altres qüestions.

NdP de la Conselleria de Salut i Consum (18/05/2020): L’Institut de Salut Carlos III finança un projecte d'investigació de l’IdISBa sobre el Sars-CoV-2

[Fonts: Ministeri de Ciència i Innovació. 11/05/2020 - Conselleria de Salut i Consum. 18/05/2020]

[Foto: Jarmoluk / Laboratoy analysis / CC BY-SA 2.0 ]

Notícies relacionades