Categoria: Estudis i projectes

Els polifenols del raïm milloren la disminució muscular disminuint l'OxS i els seus danys

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup de Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu (NUCOX) de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), amb membres del CIBEROBN i el laboratori de neurofisiologia del departament de Biologia de la Universitat de les Illes Balears, han participat, junt amb la Universitat de Nàpols Federico II, en la publicació d'un article sobre com els polifenols del raïm que milloren la disminució muscular disminuint l'estrès oxidatiu i els danys oxidatius en les rates majors.

Silvia Tejada, investigadora de l'IdISBa; i Antoni Sureda i Xavier Capó investigadors del grup NUCOX de l'IdISBa, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Grape Polyphenols Ameliorate Muscle Decline Reducing Oxidative Stress and Oxidative Damage in Aged Rats" a la revista Nutrients.

Un gran nombre d'estudis han demostrat la implicació de l'estrès oxidatiu (OxS) en la patogènesi del declivi i atrofia muscular relacionada amb l'envelliment. El mecanisme clau és relacionat amb la producció de radicals lliures de l'OxS-induït, amb el consegüent augment del dany oxidatiu, resultant afectat la qualitat del múscul i la força. Aquest estudi volia avaluar l'eficàcia del Taurisolo®, un compost ric en polifenols extret a partir de les restes de raïm que es produeixen durant la fabricació del vi, en la reducció de l'OxS en els músculs de rates grans.

Referència de l'article
Annunziata G, Jimenez-García M, Tejada S, Moranta D, Arnone A, Ciampaglia R, et al. Grape Polyphenols Ameliorate Muscle Decline Reducing Oxidative Stress and Oxidative Damage in Aged Rats. Nutrients. 2020;12(5):1280. doi: 10.3390/nu12051280. PubMed PMID: 32365992.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Raïm / CC BY-NC-SA 4.0]