Categoria: Estudis i projectes

Mort sobtada en joves

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, l'Institut d'Investigació Sanitària de Balears (IdISBa), el Servei d'Anàlisis Clíniques i Toxicologia de l'Hospital Universitari Son Espases, la Secció de Genètica l'Hospital Universitari Son Espases i el Servei de Medicina Intensiva de l'Hospital Universitari Son Llàtzer han publicat un estudi sobre el rendiment diagnòstic d'un programa autonòmic d'autòpsia molecular amb seqüenciació massiva per conèixer la mort sobtada en joves. També hi han participat l'Institut de Medicina Legal de les Illes Balears i l'Instituto Nacional de Toxicología y Ciencias Forenses.

Tomás Ripoll Vera, Jorge Álvarez RubioYolanda Gómez Pérez i Catalina Melià Mesquida cardiòlegs de l'Hospital Universitari Son Llàtzer i investigadors de l'IdISBa; Bernardino Barceló Martín, facultatiu del servei d'anàlisis clíniques de l'Hospital Universitari Son Espases i investigador de l'IdISBaNancy Govea Callizo, Damián Heine i Jordi Rosell Andreo, genetistes l'Hospital Universitari Son Espases i investigadors de l'IdISBa; i Lorenzo Socías Crespí, metge de medicina intensiva de l'Hospital Universitari Son Llàtzer i investigador de l'IdISBa, han publicat l'article amb el títol "Muerte súbita de jóvenes: rendimiento diagnóstico de un programa autonómico de autopsia molecular con secuenciación masiva" a la revista Revista Española de Cardiología.

La mort sobtada (MS) de persones joves sol tenir una causa genètica, per la qual cosa l'"autòpsia molecular" pot tenir implicacions importants pels familiars. L'objectiu de l'estudi és avaluar el rendiment diagnòstic d'un programa d'autòpsia molecular mitjançant seqüenciació massiva.

Referència de l'article
Ripoll-Vera T, Pérez Luengo C, Borondo Alcázar JC, García Ruiz AB, Sánchez Del Valle N, Barceló Martín B, et al. Muerte súbita de jóvenes: rendimiento diagnóstico de un programa autonómico de autopsia molecular con secuenciación masiva. Rev Esp Cardiol. 2020. doi: 10.1016/j.recesp.2020.03.001.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Gent jove passejant / CC BY-NC-SA 4.0]