Categoria: Estudis i projectes

Seguretat de la radiació oncològica

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Oncologia Radioteràpica de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han coordinat i publicat un estudi sobre la seguretat en Radioteràpia i la aplicació de la Directiva 2013/59/EURATOM a Espanya. També hi han participat l'Hospital Universitari General de Catalunya, l'Hospital Universitario La Princesa, la Universidad Complutense, el Consorci Hospitalari Provincial de Castelló i la Universidad Cardenal Herrera CEU.

José Pardo Masferrer, cap de servei de l'Hospital Universitari Son Espases, ha dirigit la publicació del treball amb el títol "Safety in Radiation Oncology: Transposition of Directive 2013/59/EURATOM in the Spanish Radiation Oncology Departments-recommendations for Its Adequate and Effective Application" a la revista Clinical and Translational Oncology.

El diari oficial de la Unió Europea va publicar el 17 de gener de 2014 la directiva 2013/59/EURATOM de 5 de desembre de 2013, per la qual s'estableix estàndards de seguretat bàsica per a la protecció contra els perills derivats de l'exposició a la radiació ionitzant i s'haurien d'haver transposat a la normativa dels països membres de la Unió Europea. Es va dur a terme una revisió exhaustiva de la directiva, per destacar els aspectes referits a la radioteràpia, per donar recomanacions per a la seva aplicació adequada i efectiva a Espanya.

Referència de l'article
Pardo Masferrer J, Prieto Martín C, Ferrer Albiach C. Safety in radiation oncology: transposition of directive 2013/59/EURATOM in the Spanish Radiation Oncology Departments-recommendations for its adequate and effective application. Clin Transl Oncol. 22 maig 2020. doi: 10.1007/s12094-020-02359-x. PubMed PMID: 32445036.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Servei d'Oncologia Teràpica de l'Hospital Universitari Son Espases]