Categoria: Estudis i projectes

L’activitat física és associada a la funcionalitat de lipoproteïna i colesterol d’ADM en individus d’alt RCV

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d’Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) i la Unitat d'Investigació de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en un article sobre l’activitat física en el temps d’oci està associada a la funcionalitat de lipoproteïna i colesterol d’alta densitat millorada en individus d’alt risc cardiovascular. També hi han participat diferents centres espanyols.

Miquel Fiol , investigador principal del grup de CIBEROBN, de l'Hospital Universitari Son Espases, inscrit en l'Àrea d'Epidemiologia Clínica i Salut Pública de l'IdISBa, ha participat en la publicació del llibre amb el títol "Leisure Time Physical Activity Is Associated With Improved HDL Functionality in High Cardiovascular Risk Individuals: A Cohort Study" a la revista European Journal of Preventive Cardiology.

S'ha mostrat que l'activitat física millora la salut cardiovascular i els nivells lipoproteïnes i colesterol d’alta densitat. Però, només alguns estudis heterogenis han investigat l'efecte de l'exercici en les característiques de les funcionalitats de lipoproteïna d'alta proteïna. L'objectiu era avaluar, en l'estudi observacional més ample, l'associació entre el temps d'activitat física en el temps lliure i una gamma de trets funcionals de lipoproteïnes d’alta densitat.

Referència de l'article
Hernáez Á, Soria-Florido MT, Castañer O, Pintó X, Estruch R, Salas-Salvadó J, et al. Leisure time physical activity is associated with improved HDL functionality in high cardiovascular risk individuals: a cohort study. Eur J Prev Cardiol. 2 juny 2020. doi: 10.1177/2047487320925625. PubMed PMID: 32484052.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / córrer, esport / CC BY-NC-SA 4.0]