Categoria: Estudis i projectes

Associació de l'ús de broncodilatadors de curta durada i el risc d'hospitalització per asma

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Unitat d'Investigació de la Unitat Docent Medicina Familiar i Comunitària d'Atenció Primària de Mallorca i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han publicat un article sobre l'associació de l'ús de broncodilatadors de curta durada i el risc d'hospitalització per asma.

Mónica Sorribas Morlán i Miguel Ángel Galmés Garau, investigadors de la Unitat Investigació de Unitat Docent Medicina Familiar i Comunitària d'Atenció Primària de Mallorca; i Magdalena Esteva Cantó, Alfonso Leiva Rus i Miguel Román-Rodríguez, investigadors de la Unitat Investigació de Unitat Docent Medicina Familiar i Comunitària d'Atenció Primària de Mallorca i de l'IdISBa, han publicat l'article amb el títol "Asociación entre la utilización de broncodilatadores de corta duración y el riesgo de hospitalización por asma en condiciones de práctica clínica habitual en una cohorte poblacional" a la revista Atención Primaria.

L'objectiu és determinar la quantitat d'envasos de broncodilatadors de poca durada (SABA) dispensats en farmàcia en un any que s'associa amb un major risc d'hospitalització per asma en el mateix període en pacients amb asma activa.

Referència de l'article
Sorribas Morlán M, Galmés Garau MÁ, Esteva Cantó M, Leiva Rus A, Román-Rodríguez M. Asociación entre la utilización de broncodilatadores de corta duración y el riesgo de hospitalización por asma en condiciones de práctica clínica habitual en una cohorte poblacional. Aten Primaria. 19 juny 2020. doi: 10.1016/j.aprim.2020.03.004. PubMed PMID: 32571597.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Inhaladors / CC BY-NC-SA 4.0]