Categories: Estudis i projectes, COVID-19

Estratègies per a la pràctica de l'ORL i cirurgia del cap i coll durant la COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Otorrinolaringologia de l'Hospital Can Misses ha participat en la publicació d'un article sobre les estratègies per a la pràctica de l'otorrinolaringologia i cirurgia del cap i coll durant la COVID-19. També hi han participat l'Hospital Universitario Virgen Macarena, la Universidad de Sevilla, l'Hospital Universitario de Fuenlabrada, l'Agencia Sanitaria Alto Guadalquivir, Hospital Quirónsalud de Córdoba i l'Hospital Universitario Lucus Augusto.

Juan Carlos Amor Dorado, otorrinolaringòleg de l'Hospital Can Misses, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Estrategias para la práctica de la otorrinolaringología y cirugía de cabeza y cuello durante la fase de control de la COVID-19".

L'aparició d'una nova malaltia per coronavirus denominada COVID-19 a finals de 2019 i la seva expansió pandèmica en el món ha canviat la pràctica habitual de l'especialitat d'otorinolaringologia (ORL). Després d'una fase de creixement exponencial de casos, s'ha aconseguit entrar en una fase de control de l'expansió de la malaltia en la que persisteix la possibilitat de contagi, però l'aparició de nous casos es considera assumible pel sistema sanitari.

L'objectiu d'aquest document és revisar l'evidència disponible i proposar estratègies i recomanacions per a la pràctica mèdic-quirúrgica de l'otorrinolaringologia i cirurgia de cap i coll, que permetin establir l'activitat habitual, adequant els estàndards de seguretat i eficàcia a la situació actual. Es requereix, per tant, identificar i classificar als pacients en funció de criteris d'estat infecciós-immunològic, i establir les recomanacions de protecció en consultes, hospitalització i quiròfan, que evitin la transmissió de la malaltia a altres usuaris i al personal sanitari, en el context específica del desenvolupament de l'especialitat. Aquest document és fruit de la col·laboració de les comissions científiques i del comitè COVID-19 de la SEORLCCC.
Referència de l'article
Maza-Solano JM, Plaza-Mayor G, Jiménez-Luna A, Parente-Arias P, Amor-Dorado JC. Estrategias para la práctica de la otorrinolaringología y cirugía de cabeza y cuello durante la fase de control de la COVID-19. Acta Otorrinolaringol Esp. 25 maig 2020. doi: 10.1016/j.otorri.2020.05.001. PubMed PMID: 32600649.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases. Servei d'Otorinolaringologia]