Categoria: Estudis i projectes

Fibromatosi mesentèric gegant associada al limfoma no-Hodgkin

La Dra. Pujol, el Dr. Bianchi i la Dra. Alfonso, cirurgians de Son Espases

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Serveis de Cirurgia General i Anatomia Patològica de l'Hospital Universitari Son Espases han publicat un article sobre la fibromatosi mesentèric gegant associada al limfoma no-Hodgkin.

Natalia Pujol-Cano, Alessandro Bianchi, Alberto Pagán PomarJosé Antonio Martínez Corcoles, Xavier Francesc González Argenté, cirurgians de l'Hospital Universitari Son Espases; i Rafael Ramos-Asensio i M A Martínez-Ortega, patòlegs de l'Hospital Universitari Son Espases; han publicat l'article amb el títol "Giant mesenteric fibromatosis associated with non-Hodgkin lymphoma. A case report and literature review" a la revista Acta Chirurgica Belgica.

La fibromatosi mesentèrica és una neoplàsia mesènquima benigna i localment agressiva que no té potencial per a la metàstasi. Es relaciona amb la síndrome de Gardner, trauma previ, cirurgia abdominal i consum prolongat d'estrògens. El diagnòstic diferencial de tumors similars és crucial per establir el tractament apropiat i només es poden utilitzar característiques immunohistoquímiques per un diagnòstic definitiu. Encara que les teràpies mèdiques tenen un paper en el tractament de la fibromatosi mesentèrica, la resecció quirúrgica és el procediment estàndard.

Referència de l'article
Pujol-Cano N, Bianchi A, Pagan-Pomar A, Ramos-Asensio R, Martínez-Ortega MA, Martinez-Corcoles JA, et al. Giant mesenteric fibromatosis associated with non-Hodgkin lymphoma. A case report and literature review. Acta Chir Belg. 2020;1-7. doi: 10.1080/00015458.2020.1794334. PubMed PMID: 31523756.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Servei de Cirurgia de l'Hospital Universitari Son Espases]