Categoria: Estudis i projectes

Recomanacions per a la vacunació en pacients amb esclerosi múltiple candidats a teràpies immunosupressores

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Serveis de Medicina Preventiva i Neurologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en el document de consens espanyol amb recomanacions per a la vacunació en pacients amb esclerosi múltiple candidats a teràpies immunosupressores. També hi han participat diferents centres espanyols.

 

Juan Rodríguez García, metge de medicina preventiva de l'Hospital Universitari Son Espases; i M. Carmen Calles Neuròloga de l'Hospital Universitari Son Espases, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Recomendaciones para la vacunación en pacientes con esclerosis múltiple candidatos a terapias inmunosupresoras: documento de consenso español" a la revista Neurología.

La recent aparició de teràpies d'alta efectivitat per al tractament de l'esclerosi múltiple (EM), amb potencial risc de complicacions infeccioses, obliga plantejar estratègies de prevenció i minimització de riscos. La vacunació constitueix una part essencial del maneig d'aquests pacients. Aquest consens recull una sèrie de pautes i escenaris pràctics de vacunació en pacients adults amb EM candidats a tractament immunosupressor.

Referència de l'article
Otero-Romero S, Rodríguez-García J, Vilella A, Ara JR, Brieva L, Calles C, et al. Recomendaciones para la vacunación en pacientes con esclerosis múltiple candidatos a terapias inmunosupresoras: documento de consenso español. Neurologia. 17 juny 2020. doi: 10.1016/j.nrl.2020.02.006. PubMed PMID: 32561334.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Home amb cadira de rodes / CC BY-NC-SA 4.0]