Categories: Gestió de la investigació, Ajudes

Acord sobre l'orientació general d'Horizon Europe 2021-2027

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El ministre de Ciència i Innovació, Pedro Duque, va informar de l'acord sobre l'orientació general Horizon Europe, el programa marc de recerca i innovació de la Unió Europea per al període 2021-2027.

Aquest acord, aconseguit en el Consell de Competitivitat, permet avançar en les negociacions amb el Parlament Europeu amb l'objectiu de que les primeres convocatòries d'Horizon Europe puguin llançar-se a principis de 2021.

Entre altres coses, l'acord contempla:

Canvis legislatius per a assegurar una correcta implementació de les sinergies entre el programa marc i altres programes de la Unió Europea com, FSE+, FEADER o FEDER.

Distribució del pressupost d'Horizon Europe lligat al Marc Financer Pluriennal. En aquest aspecte el ministre Duque ha advocat per mantenir els nivells de finançament eficients que requereixen els reptes als quals s'enfronta la Unió Europea .

Així mateix va destacar: la importància d'invertir en la formació i mobilitat dels nostres joves investigadors, la necessitat d'enfortir l'excel·lència en tot l'Espai Europeu de Recerca, i la importància de la cooperació internacional.

[Font: Ministeri de Ciència i Innovació. 29/09/2020]

[Foto: Instituto de Salud Carlos III]