Categories: Gestió de la investigació, Estudis i projectes

Balears augmenta la seva presència en la producció científica mundial d'excel·lència

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), a través de l'Observatori Espanyol d'I+D+i (ICONA), ha actualitzat els indicadors bibliomètrics de la producció científica espanyola per al període 2006-2019 amb dades de les dues principals bases mundials de referències bibliogràfiques i de cites de caràcter científic: Scopus i Web of Science (WOS).

Per distribució geogràfica, segons Scopus, les comunitats autònomes que tenen major percentatge de publicacions altament citades -d'excel·lència- són Balears, Catalunya i Cantàbria. En WOS són Catalunya, Balears i Navarra.

Pel que fa a la distribució temàtica, segons Scopus, les àrees en les quals el nostre país té major percentatge de publicacions altament citades -d'excel·lència- són Enginyeria Química (el 30,4%), Química (29,1%), Immunologia i Microbiologia (27,1%) i Ciències Mediambientals (26,9%). Segons WOS, són Física (15,6%), Medicina (15%), Ciències de l'Espai (14,3%), i Biologia Molecular i Genètica (14%).

Dels països del nostre entorn, Espanya ha estat el país que més ha crescut en 2019 quant a nombre de documents científics publicats. En Scopus, el nostre país va aconseguir les 93.417 publicacions, gairebé un 6% més que en 2018, mentre que en WOS van ser 73.633 documents. Aquesta xifra situa a Espanya com a responsable de més del 3% de la producció científica mundial.

[Font: Ministeri de Ciència i Innovació. 27/11/2020

[Foto: Pixnio / Médico de laboratorio / Dominio público CCO]