Categories: Gestió de la investigació, Qualitat

L’IdISBa participa en el Dia Internacional de la Dona i la Nina en Ciència

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Nina en Ciència, que es commemora el proper 11 de febrer, l’Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), juntament amb la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca, organitza l’activitat «Científiques a l’aula».

Amb aquesta activitat, investigadors de diverses branques científiques imparteixen xerrades a l’alumnat de 5è i 6è de primària i 1r i 2n d’ESO de diversos centres escolars per contribuir al foment de les vocacions científiques entre les nines i els nins, i fer visible la tasca investigadora de les dones.

A partir del dia 3 de febrer, i durant dues setmanes, investigadores de l’entitat visitaran alguns centres educatius de les Illes que s’han inscrit per participar en aquesta iniciativa.

En total, més de 40 científiques de diferents àmbits de coneixement explicaran la seva experiència personal a les aules de més de 60 centres educatius de les Illes Balears, 40 dels quals són a Mallorca, 5 a Menorca i 12 a Eivissa. El propòsit és fer visible la seva tasca i combatre així estereotips i biaixos culturals que poden donar lloc a actituds negatives envers la ciència, amb l’objectiu de contribuir a lluitar contra la desigualtat de gènere en el camp de la ciència i la tecnologia.

Amb aquest edició, ja són tres els anys que l’IdISBa ofereix aquesta iniciativa als centres educatius de les Illes per tal d’explicar el paper de la ciència i la recerca en la societat, i proporcionar a l’alumnat referents científics femenins.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 03/02/2020]

[Foto: Ariadna Creus i Àngel García. CCIIC / Infermeres registrant dades al laboratori / CC0 1.0 Universal]

Notícies relacionades