Categories: Noves tecnologies, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Es treballa en el desenvolupament d'una Estratègia de Salut Digital del SNS

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat que el seu departament treballa ja en el desenvolupament d'una Estratègia de Salut Digital en la qual es comptarà amb la col·laboració de les comunitats autònomes i amb la participació dels sectors i actors implicats.

L'Estratègia Digital del Sistema Nacional de Salut (SNS) es treballa des de la recentment creada Secretaria General de Salut Digital, Informació i Innovació del SNS que dirigeix Alfredo González.

Línies d'actuació de l'Estratègia Digital del SNS 

  • Impulsar l'analítica de dades i l'explotació d'informació i la bussiness intelligence del SNS, amb la finalitat d'avançar cap a un sistema d'informació de Salut Pública unificat, i de crear un espai nacional de dades sobre la salut que faciliti la recerca i l'anàlisi de grans conjunts de dades que serveixin com a base per a l'aplicació de la intel·ligència artificial i l'aprenentatge automàtic en el camp de la salut.
  • Impulsar la salut digital i la interoperabilitat electrònica d'informació sanitària tant en l'àmbit nacional com internacional, donant continuïtat i nou impuls a l'important desenvolupament realitzat en l'última dècada en la interoperabilitat de la Targeta sanitària, la Recepta electrònica i la Història Clínica Digital del SNS. 
  • Desenvolupar els Serveis Públics Digitals en el Sistema Nacional de Salut. 

APP Radar COVID

Segons el ministre, en l'actualitat ja hi ha 10 comunitats autònomes que han connectat l'aplicació amb els seus sistemes sanitaris i més de 3,6 milions de persones s'han descarregat aquesta app.

L'aplicació Radar COVID és un exemple del suport que poden prestar les tecnologies per a la cura de la salut individual i col·lectiva. Una aplicació que utilitza de manera anònima la tecnologia mòbil i bluetooth per a ajudar als equips de salut pública en el rastreig dels contactes estrets davant casos positius de COVID.

[Font: Ministeri de Sanitat i Consum. 03/09/2020]

[Foto: hippopx / Smartphone / Creative Commons Zero - CC0]