Categories: Noves tecnologies, Qualitat

L’Hospital de Manacor fa una intervenció innovadora d’endoscòpia digestiva

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Aparell Digestiu de l’Hospital de Manacor ha fet la primera resecció transmural endoscòpica RTME amb dispositiu FRTD (Full Thickness Resection Device), amb l'objectiu de ressecar una neoformació poliploide de còlon.

La RTME és una tècnica endoscòpica nova, mínimament invasiva i eficaç, que segons els facultatius es converteix en una gran alternativa al tractament quirúrgic, quan es compleixen els criteris adequats de selecció. Es requereixen dispositius especialitzats que s'assemblen sobre el colonoscopi convencional, facilitant el tancament i la resecció de tota la paret de la lesió y es superen les limitacions d'altres tècniques endoscòpiques.

Aquest procediment només es du a terme a alguns centres espanyols. L'Hospital de Manacor és el segon centre de les Illes Balears que l’aplica.

Els responsables d'aquesta intervenció són el cap del Servei d'Aparell Digestiu, el Dr. Andreu Sansó Sureda i el Dr. G. Oliver Patrón Román, han informat que els avanços en l'endoscòpia han permès tractar lesions de còlon cada vegada més complexes i amb molt d'èxit tècnic i terapèutic.

El Dr. G. Oliver Patrón conclou que la investigació i el desenvolupament en l'endoscòpia digestiva produeix una gran revolució en la salut i permet oferir tractaments eficaços i segurs, millorant així la qualitat de vida dels pacients.

[Font: Hospital de Manacor. 01/09/2020]

[Foto: Hospital de Manacor]