Categories: Noves tecnologies, Qualitat

Es du a terme una operació a la base del crani amb neuronavegador

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Otorinolaringologia de l'Hospital Can Misses ha duit a terme una esfenoidectomía i neteja de el si esfenoïdal, és a dir, una intervenció quirúrgica endoscòpica de el si esfenoïdal -una cavitat situada a la base del crani-per tractar processos inflamatoris crònics o infecciosos o bé patologies tumorals.

La particularitat d'aquesta complexa intervenció ha radicat el fet que s’ha utilitzat una avançada tecnologia-per mitjà d'un neuronavegador- que permet informar el cirurgià de la situació anatòmica en què es troba en cada moment de l'operació i així augmentar la seguretat. Tenint en compte la dificultat d'accés a la zona i la pròpia estructura tan delicada on s'ha intervingut, en la qual es troba l'artèria caròtida, el globus ocular o la base del crani, la precisió és fonamental per a l'èxit del procés.

El neuronavegador proporciona al cirurgià una informació molt valuosa quan treballa en àrees complexes anatòmicament i properes a estructures vitals. Això es reflecteix en resultats més bons i en la reducció de la incidència de complicacions i del temps de l’operació.

Es tracta de la segona intervenció que du a terme el Servei d’Otorrinolaringologia, coordinat pel Dr. Juan Marí i format, a més, pels doctors Juan Carlos Amor, Diego Espuch i Daniel Alonso Kosinski, el darrer dels quals s’ha incorporat recentment a aquest equip mèdic.

Segons el Dr. Kosisnki, «la intervenció ha consistit en l’obertura del si esfenoide d’una pacient que tenia una ocupació crònica d’aquest si que li provocava cefalees, i s’ha fet emprant un neuronavegador, que ens permet saber on estam operant i amb això ens proporciona més seguretat, tenint en compte les estructures tan delicades de la part que s’ha operat».

A més de l’equip mèdic del Servei d’Otorrinolaringologia, en l’operació han participat, per part del Servei d’Anestèsia, la Dra. Leticia Villaverde, els infermers Arantxa Ferri i José Carayol, i ha assistit la metgessa resident Lorena Martos.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 13/08/2020]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]

Què en diu la premsa
*13/08/2020 noudiari.es -  Can Misses completa con éxito una compleja cirugía con neuronavegador.
*13/08/2020 periodicodeibiza.es - Otorrinolaringología de Can Misses realiza una compleja operación en la base del cráneo con neuronavegador.