Categories: Institucions sanitàries, Noves tecnologies

Pressuposts 2021 per invertir en l'Administració Pública, en els empleats i en digitalització

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El pressupost de la Conselleria d'Administracions Públiques i Modernització, per invertir en l’Administració Pública, en els empleats i empleades de la comunitat, en la digitalització i en la modernització dels serveis públics, serà de 45.358.580 €

Amb aquesta partida, entre altres qüestions, s'impulsará a l'administració electrònica i a la digitalització dels processos, creant noves i millors formes d'accés per als ciutadans i noves eines de gestió en línia per a les empleades i empleats públics de la Comunitat Autònoma.

La finalitat més important és avançar en la implementació del major nombre possible de tràmits en línia, simplificant l'accés a la ciutadania i, alhora, automatitzar processos que permetin millorar els temps de gestió dels expedients per part dels treballadors públics.

Pressupost de la Direcció General de Funció Pública i Administracions Públiques

Aquesta Direcció General compta amb un pressupost de 4.201.394 €, una partida que es destinarà al foment de l'ocupació pública, a l'impuls de noves mesures en matèria de prevenció de riscos laborals, a l'adaptació del teletreball a les noves realitats socials i al desenvolupament del Pla Concilia, amb mesures per afavorir la conciliació entre la vida familiar i laboral dels treballadors públics.

Pressupost de l'EBAP

La Escola Balear d'Administracions Públiques (EBAP), adscrita a la Direcció General esmentada, compta al seu torn amb un pressupost de 4.607.254 €. Una partida de la qual prop d'un milió d'euros es destinarà a accions de formació per als empleats públics de l'administració autonòmica, entre d'altres. 

Bon Govern

Així mateix,  es comptarà amb una partida de 626.038 €, que permetrà llançar la Plataforma Virtual de Participació Ciutadana i desenvolupar plans autonòmics que permetin capacitar els empleats i empleades públiques de totes les administracions per incorporar i fomentar la participació ciutadana en la presa de decisions.

[Font: Conselleria d'Administracions Públiques i Modernització. 12/11/2020]

[Foto: vitelone / Workplace / CC BYND 2.0]