Categoria: Noves tecnologies

L’IdISBa sol·licita l’extensió internacional de la patent dispositiu per a packing hepàtic

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), entitat que gestiona la patent, el Servei de Salut de les Illes Balears- IB Salut i el Servei Andalús de Salut han sol·licitat l’extensió internacional de la patent “dispositiu per a packing hepàtic”.

Els inventors d’aquesta nova patent, Juan José Segura Sampedro i Xavier González Argenté (Cap del Servei de Cirurgia), cirurgians del servei de Cirurgia General de l’Hospital Universitari Son Espases i investigadors del Servei Andalús de Salut, Jesús Cañete Gómez (Hospital de Valme) i Julio Requera Rosal (Hospital Virgen de la Macarena), observaren que hi ha una necessitat de millora en la tècnica actual del packing hepàtic que permeti realitzar la cirurgia d'una manera més senzilla i segura. En particular, han desenvolupat un nou dispositiu en forma de bossa que permet controlar d'una manera objectiva la pressió aplicada al fetge, que monitoritza el dèbit del sagnat després del tancament abdominal, i que evita la pèrdua de material dins de la cavitat abdominal.

La bossa per packing hepàtic també permet determinar el volum de sang perduda pel fetge durant el procés de packing, facilitant així al personal metge determinar l'estat del fetge en cada moment. Això s'aconsegueix utilitzant un col·lector connectat a la font de buit externa on s'emmagatzema el fluid extret del fetge durant el procés d'aplicació de buit, fonamentalment sang.

[Font: IdISBA. 14/01/2019]

[Foto: Aphelpsmd Left liver transplant / CC Attribution-Share Alike 4.0 Unported]