Categories: Estudis i projectes, COVID-19

Seroprevalença d'anticossos contra el SARS-CoV-2 entre els treballadors sanitaris a Son Llàtzer durant la primera onada

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Departaments de Medicina Interna, de Microbiologia, de Salut Laboral i de Coordinació Mèdica de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, i el Grup de Malalties Infeccioses i VIH de l'IdISBa han publicat un estudi sobre la seroprevalença d'anticossos contra el SARS-CoV-2 entre els treballadors sanitaris a l'Hospital Universitari Son Llàtzer, durant la primera onada de la pandèmia de COVID-19.

Adrian Rodriguez, investigador de l'Hospital Universitari Son Llàtzer; Maria Arrizabalaga-Asenjo i Antoni Payeras, metges de medicina interna de l'Hospital Universitari Son Llàtzer i investigadors de l'IdISBa; Victoria Fernandez-Baca, microbiòloga de l'Hospital Universitari Son Llàtzer i investigadora de l'IdISBa; Maria Pilar Lainez, metgessa de salut laboral de l'Hospital Universitari Son Llàtzer; i Zaid Al Nakeeb i José Daniel Garcia, metges de la coordinació mèdica de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, han publicat l'article amb el títol "Seroprevalence of SARS-CoV-2 antibody among healthcare workers in a university hospital in Mallorca, Spain, during the first wave of the COVID-19 pandemic" a la revista International Journal of Infectious Diseases.

L’objectiu de l’estudi era estimar la seroprevalença d'anticossos contra el SARS-CoV-2 en els treballadors sanitaris (TS) de l'Hospital Universitari Son Llàtzer.

Tots els treballadors sanitaris van rebre un correu electrònic en el qual se'ls convidava a participar en l'estudi. Als participants se'ls va realitzar una prova de PCR mitjançant un frotis nasofaringi i proves serològiques per a detectar anticossos contra el SARS-CoV-2. A més, se'ls va convidar a emplenar un qüestionari sobre la seva exposició a individus amb COVID-19 i els seus símptomes relacionats amb aquest virus.

Finalment, varen participar en l’estudi més de 2000 treballadors de l’hospital. Després de la primera onada de la pandèmia de COVID-19 a Espanya, la seroprevalença d'anticossos contra el SARS-CoV-2 en els treballadors sanitaris de l'Hospital Universitari Son Llàtzer es va situar entorn del 2,8%, lleugerament superior a la seroprevalença en la població general de la nostra regió. Els autors creuen que seria aconsellable realitzar estudis de seroprevalença addicionals durant la segona ona de l'epidèmia.

Referència de l'article
Rodriguez A, Arrizabalaga M, Fernandez-Baca V, Lainez MP, Al Nakeeb Z, Garcia JD, et al. Seroprevalence of SARS-CoV-2 antibody among healthcare workers in a university hospital in Mallorca, Spain, during the first wave of COVID-19 pandemic. Int J Infect Dis. Feb 2021. doi: 10.1016/j.ijid.2021.02.104. PubMed PMID:33647507.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Urgències de l'Hospital Universitari Son Llàtzer / CC BY-NC-SA 4.0]