Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Conselleria d’Afers Socials: coordinació del desplegament d’informadors COVID-19

Conselleria d'Afers Socials i Esports

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En el BOIB núm. 201, de dia 28 de novembre de 2020, s’ha publicat l’Acord del Consell de Govern de 27 de novembre de 2020 pel qual s’habilita la consellera d’Afers Socials i Esports per a la coordinació i impuls del desplegament d’informadors COVID-19 i es deleguen les competències necessàries per a portar-ho a terme.

En el moment actual, la situació d'emergència sanitària ocasionada per la COVID-19, declarada per l'Organització Mundial de la Salut el dia 11 de març de 2020, no ha finalitzat.

D'acord al Decret 21/2019, de 2 d'agost, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears, l'òrgan competent en matèria de salut pública i vigilància epidemiològica és la Direcció General de Salut Pública i Participació. No obstant, amb la seva estructura i recursos actuals, destinats prioritàriament a altres aspectes de la contenció i prevenció del contagi de la COVID-19, no pot desenvolupar de forma eficient les actuacions administratives de contractació de personal i subministrament d'equipaments.

Per aquesta raó, es considera més convenient que la coordinació i impuls del desplegament d'aquestes actuacions siguin assumides per altres conselleries.

Segons el Decret 21/2019, aquestes competències corresponen a les conselleries següents, entre d’altres:

Ara el Consell de Govern, adopta, entre d'altres propostes:

  • Habilitar la consellera d'Afers Socials i Esports per a la coordinació i impuls de les actuacions necessàries per al desplegament d'informadors de les mesures de prevenció del contagi de la COVID-19 a tot el territori de les Illes Balears.
  • Instar la consellera d'Administracions Públiques i Modernització per a que dugui a terme la contractació del personal destinat a informar la població.
  • Instar la consellera de Salut i Consum per a què delegui en la consellera d'Afers Socials i Esports les competències necessàries per a la contractació dels materials i equipaments necessaris per a portar a terme l'esmentat desplegament d'informadors.

[Font: BOIB. Núm. 201. 28/11/2020]

[Foto: Infosalut / Conselleria de Serveis Socials i Cooperació / CC BY-NC-SA 4.0]

Notícies relacionades