Categories: COVID-19, Epidemiologia, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

COVID-19: La millora de l'estat clínic ha permès llevar la respiració mecànica a cinc pacients

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Cinc pacients que es trobaven a les unitats de cures intensives de diferents hospitals públics de les Illes Balears han estat extubats i se’ls va llevar la respiració assistida atesa la millora en el seu estat clínic.

A l’Hospital Universitari Son Espases, el primer pacient que va entrar a l’UCI per SARS-CoV-2 ha passat 16 dies intubat fins que se li ha pogut retirar la ventilació mecànica. Continua a l’UCI i l’evolució és bona.

A l’Hospital Universitari Son Llàtzer, també s’ha extubat un pacient que va passar 9 dies connectat a un respirador. Actualment el pacient roman a planta.

A l’Hospital Can Misses d’Eivissa, tres pacients han estat també extubats després de passar entre 3 i 9 dies connectats al respirador. D’aquests pacients, un ha estat donat d’alta a l’UCI i ha passat a planta, i els altres dos encara eren a l’UCI avui matí. A més d’aquests extubats, hi ha hagut dos pacients més que no varen requerir respiració assistida i que han passat a planta també després de rebre l’alta de l’UCI.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 31/03/2020]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]

Què en diu la premsa
*01/04/2020 ultimahora.es - Cinco pacientes de Baleares mejoran y se les retira la respiración asistida.