Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Salut crea una nova unitat COVID-exprés

Unitat de recollida a Manacor

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Ahir dia 1 d'abril, va començar a funcionar una nova unitat COVID-exprés, de recollida de mostres per a la detecció de la COVID-19, en el sector sanitari de Llevant.

Aquesta unitat està gestionada per Atenció Primària de Mallorca i s'ubica a l'aparcament del poliesportiu Miquel Àngel Nadal, de Manacor. Allà s'hi han instal·lat dues carpes, encara que de moment n’hi ha una d’operativa, i una caseta on hi ha el personal sanitari.

Les persones han d'accedir amb un vehicle dins la carpa i, un cop a dins, el personal els hi pren les mostres sense que hagin de sortir del vehicle. La recollida es farà de 8.00 a 13.00 hores.

Aquesta unitat COVID-exprés és la quarta que es crea a Mallorca. S’afegeix als tres dispositius especials que ja operen a Palma, a les unitats bàsiques de salut d'Establiments, sa Indioteria i es Pil·larí. La mitjana de proves diàries que s’hi fan és d’entre 70 i 80. Es preveu obrir-ne aviat una altra al sector sanitari de Tramuntana.

Aquestes unitats COVID-exprés estan dirigides als professionals sanitaris i sociosanitaris, al personal de serveis especials (cossos i forces de seguretat, etc.) i als col·lectius més vulnerables davant la COVID-19.

La Central de Coordinació COVID-19 d’Atenció Primària de Mallorca coordina i revisa les llistes de persones que han de ser ateses per una COVID-exprés. Aquestes llistes les envien diferents col·lectius (forces i cossos de seguretat, Unitat d’Atenció al Professional Sanitari, residències, etc.) i es comprova si compleixen els requisits establerts pel Ministeri de Sanitat. Una vegada validada cada llista, es posa en marxa el dispositiu perquè les persones que hi figuren es desplacin a una d’aquestes unitats o bé se’ls hi enviï algun sanitari per fer-los la prova; és el cas, per exemple, dels ancians de les residències, que no es poden desplaçar.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 1/04/2020]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]