Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: Noves mesures de flexibilització territorial a la Fase 2

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En el BOE núm. 138, de dia 16 de maig, s'ha publicat l'Ordre SND/414/2020, de 16 de maig, sobre flexibilitació en aplicació de la fase 2 del Pla per a la transició cap a una nova normalitat i que afecta, entre d'altres aspectes, als congressos, reunions i conferències científiques.

Aquesta publicació s'ha dut a terme com a conseqüència de la declaració de l'estat d'alarma i de la situació d'emergència de salut pública ocasionada pel COVID-19, a escala nacional i internacional.

Es tracta de mesures relatives a diferents àmbits, entre aquets: ciència i innovació, lúdic i social.

Congressos, reunions i conferències científiques

Es permetrà la realització de congressos, trobades, reunions de negoci i conferències en pavellons de congressos, sales de conferències, sales multiusos i altres establiments i instal·lacions similars, amb un màxim de 50 assistents i mantenint la distància mínima de dos metres o amb equips de seguretat.

Es fomentarà la participació no presencial d'aquells que puguin prestar la seva activitat a distància.

Les residències, edificis, centres i instal·lacions, de naturalesa pública o privada, que tinguin per objecte l'allotjament i prestació de serveis hostalers i de restauració a personal científic, tècnic i investigador podran reprendre la mateixa, amb les garanties de neteja i desinfecció recollides a l'ordre.

Activitats lúdiques: Piscines recreatives i platges

Piscines.

Es podran obrir al públic amb cita prèvia, un aforament màxim del 30% o el que permeti complir amb la distància de seguretat. S'organitzaran més horaris per torns.

La norma també afecta a la neteja i als vestuaris.

Platges

Els banyistes hauran de fer un ús responsable complint amb les recomanacions i normes establertes per les autoritats sanitàries.

Es permet la pràctica d'activitats esportives, professionals o d'esbarjo, individuals i sense contacte físic.

Mesures de caràcter social

Aqueste mesures es refereixen a la circulació de grups de persones amb un màxim de persones per la província, illa o unitat territorial de referència; vetlles, llocs de culte, entre d’altres celebracions.

Fase 0 i Fase 1

L'Ordre recull també modificacions a anteriors ordres amb la finalitat de flexibilitzar determinades restriccions a aquelles unitats territorials que es troben en Fase 0 i Fase 1.

Mapa de Transició a la Nova Normalitat

[Fonts: Ministerio de Sanidad. 17/05/2020BOE. Núm. 138. 16/05/2020]

[Foto: Centers for Disease Control and Prevention / Coronavirus / CC BY-NC-SA 4.0]