Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Projecte regulador de la comissió del protocol de maltractament infantil

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria d'Afers Socials i Esports presenta al Consell d’Infància i Família el projecte de Decret que regularà la comissió per al seguiment del protocol en el marc de maltractament infantil.

La consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, ha exposat les modificacions legislatives que impulsarà la Conselleria durant el 2021. Entre aquestes propostes, ha presentat el projecte de Decret pel qual es crea i es regula la comissió per al seguiment del Protocol Marc Interinstitucional de Maltractament Infantil de les Illes Balears que té com a objectiu crear un marc estable de col·laboració entre institucions.

El Consell d’Infància i Família, està integrat per representants de totes les administracions, entitats, sindicats i col·legis oficials.

Programa ATURA'T

En aquesta trobada també s’ha presentat la modificació del funcionament d'aquest Programa. Fins ara aquest programa només atenia a condemnats per agressió sexual, amb la modificació del Projecte s'ampliarà els destinataris, en concret als agressors sexuals inimputables menors de 14 anys i que no estan al sistema de protecció. 

Modificació del decret de mediació familiar

Així mateix, a la reunió  s’hi han presentat altres projectes normatius que estan en tramitació com són el Decret de funcionament dels serveis de mediació familiar o el projecte d’ordre mitjançant el qual s’estableixen les bases reguladores per concedir subvencions en matèria de serveis socials i joventut.

Infants entre 6 i 12 anys

La Conselleria també ha exposat el projecte de Decret pel qual es regulen els serveis de promoció de l’autonomia personal per a infants d’entre 6 i 12 anys amb dependència, i la modificació del decret regulador referent a la xarxa pública i concertada d’atenció primerenca.

A més, des d’Afers Socials i Esports, s’ha anticipat que ja s’està treballant per fer realitat l’avantprojecte de llei de polítiques de joventut de les Illes Balears i la creació del Registre de professionals de l’àmbit social.

[Font: Conselleria d'Afers Socials i Esports. 09/12/2020]

[Foto: Conselleria de Serveis Socials i Esports]