Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Informe d'Interrupcions Voluntàries de l'Embaràs de l'any 2019

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Durant l'any 2019 es van declarar 99.149 interrupcions voluntàries de l'embaràs. La taxa se situa en 11,53 avortaments per cada 1.000 dones de 15 a 44 anys, enfront del 11,12 de l'any anterior, en el qual van interrompre el seu embaràs 95.917 dones.

En compliment de la Llei de Salut Sexual i Reproductiva i de la Interrupció Voluntària de l'Embaràs (2010), a partir del pròxim 1 de gener, la prestació farmacèutica del Sistema Nacional de Salut inclou un nou anell vaginal anticonceptiu.

Amb això, des de 2019, la Sanitat Pública finança un total de vuit presentacions d'anells vaginals. Es tracta d'anticonceptius de llarga durada.

Aquesta llei estableix que els serveis públics de salut garantiran, entre altres, l'accés universal a pràctiques clíniques efectives de planificació de la reproducció.

A més, el Ministeri de Sanitat continua desenvolupant l'Estratègia de Salut Sexual i Reproductiva, que també recull la norma i fins fa dos anys es trobava inactiva. Entre els seus objectius, destaca la necessitat de prevenir infeccions de transmissió sexual, embarassos no desitjats i avortaments a través d'una educació afectiu sexual i reproductiva adequada.

[Font: Ministeri de Sanitat. 04/01/2020]

[Foto: Hospital Universitari Son Llàtzer]