Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Les farmàcies de Balears promouen l'ús responsable dels antibiòtics amb una nova campanya

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Las farmàcies comunitàries de les Illes Balears llancen una nova campanya per a la conscienciació sobre l'ús prudent dels antibiòtics amb materials informatius distribuïts en farmàcies de tot el país.

Impulsada per l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) i el Consell General de Col·legis Farmacèutics en el marc del Pla Nacional enfront de la Resistència als Antibiòtics (PRAN), aquesta campanya té un doble objectiu.

En primer lloc sensibilitzar als farmacèutics sobre la importància de la correcta dispensació dels antibiòtics i la rellevància del seu paper en l'educació sanitària de la ciutadania, i en segon lloc, conscienciar als pacients sobre els riscos que comporta l'automedicació amb aquesta mena de tractaments en infeccions víriques com la grip, el refredat o la COVID-19.

Els materials abasten diferents formats i inclouen missatges específics d'acord amb els objectius esmentats: les farmàcies participants exhibiran posters i repartiran fullets explicatius sobre el problema de la resistència; infografies amb el protocol per a la dispensació d'antibiòtics d'ús humà i veterinari, i un pack de bosses de paper per a la dispensació de tractaments antibiòtics.

[Font: Col·legi Oficial de Farmàcies de les Illes Balears. 16/02/2021]

[Foto: Pxhere / Medicamentos / Dominio público CCO]