Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Programa d’activitats des de l'IBDona amb motiu del Dia Internacional de les Dones

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Govern de les Illes Balears, des de l’Institut Balear de la Dona (IBDONA), ha organitzat un programa d’activitats i conferències amb motiu del Dia Internacional de les Dones, que se celebra el 8 de març.

La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido Rodríguez, i la directora de l’IBDONA, Maria Durán Febrer, han presentat les activitats que se celebraran al voltant d’aquest dia, que enguany estarà marcat per la pandèmia.

Dins del programa d’activitats preparat per l’IBDONA destaquen tres conferències magistrals a càrrec de dones pioneres i inspiradores. El dia 11 de març, a les 18.30 hores, la prestigiosa metgessa Carme Valls i Llobet parlarà sobre «Mujeres invisibles para la medicina» en una conferència diàleg amb l’activista i escriptora Leonor Taboada Spinardi.

El dia 18, la representant d’ONU Dones a Equador i Colòmbia, Bibiana Aído Almagro, dissertarà sobre la lluita de les dones a Amèrica Llatina pels drets de les treballadores domèstiques i cuidadores de gent gran i menors, amb una conferència titulada «La participación de las mujeres : clave para la recuperación». La tercera xerrada d’aquest cicle, el proper dia 25 de març, serà a càrrec de Maria Emilia Casas Baamonde, prestigiosa jurista i expresidenta del Tribunal Constitucional, i tractarà sobre «Los derechos laborales de las mujeres y la pandemia». Aquestes tres conferències se celebraran en format virtual.

Premis IBDONA 2021

Amb motiu del 8 de març, des del Govern es vol fer un reconeixement a entitats o col·lectius que destaquen per la seva lluita per la igualtat. En un acte el proper dia 15 de març, l’IBDONA retrà homenatge al Col·legi Oficial d’Infermeria de les Illes Balears per les grans contribucions de les infermeres no només a lluitar contra la malaltia sinó també a tenir cura de les persones, ja que «curar és necessari, però no es pot curar sense cuidar». També rebrà un reconeixement el moviment Feminisme a l’Escola, que agrupa docents de diferents escoles que treballen per la coeducació i en la transmissió de valors entre els infants i joves. Finalment, l’IBDONA reconeixerà la tasca d’ADECOOP, l’Associació de Dones Empresàries Cooperativistes.

Aquest acte tindrà lloc el dilluns 15 de març, a les 18.00 h, en format virtual i presencial reduït.

Presentació d’estudis

Així mateix, l’IBDONA aprofitarà la commemoració del 8 de març per presentar, els dies 22 i 29 de març i els dies 12 i 19 d’abril, quatre estudis que va subvencionar durant l’any 2020: «Estudio sobre la respuesta judicial a la violència sexual que sufren las mujeres y las niñas en las Illes Balears», de l’associació Mujeres Juristas Themis; «Estudi de la violència sexual sense record a les Illes Balears», d’Intres; «Estudio sobre la situación de la mujer en el ámbito del deporte balear», de l’Asociación para Mujeres en el Deporte Profesional, i el darrer: «Implementació efectiva de la perspectiva de gènere en totes les àrees», de Creu Roja Balears.

[Font: Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat. 03/03/2021]

[Foto: Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat]