Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

S'amplia l'obligació de quarantena als passatgers procedents de 12 països

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Govern ha ampliat als passatgers procedents de Botswana, Comores, Ghana, Kenya, Moçambic, Tanzània, Zàmbia, Zimbàbue, el Perú i Colòmbia, l'obligació de guardar un període de quarantena de 10 dies, com a mesura de contenció enfront de les noves variants de la COVID-19.

Els passatgers de vols procedents d'aquests 10 països se sumen així als del Brasil i Sud-àfrica, als quals ja es venia aplicant aquesta mesura des del passat 22 de febrer i als quals es continuarà reclamant el compliment d'aquesta mesura.

Aquest període de quarantena que es podrà reduir a 7 dies, en cas que, una vegada finalitzada la quarantena inicial d'una setmana, s'aporti una RT-PCR negativa o altres proves basades en tècniques moleculars equivalents o test d'antígens que tinguin un rendiment mínim igual o superior al 90% de sensibilitat i igual o superior al 97% d'especificitat.

La mesura entrarà en vigor el pròxim 8 de març a les 00.00 hores per un període inicial de 14 dies naturals, podent ser prorrogada de mantenir-se les circumstàncies que la motiven.

Els viatgers procedents d'aquests 12 països deuran així mateix romandre en el seu domicili o allotjament, limitant els desplaçaments i l'accés a terceres persones al domicili o allotjament als imprescindibles. Tant en els seus desplaçaments com en el seu contacte amb convivents i amb els qui els proporcionin els béns o serveis indispensables per a garantir la seva alimentació, neteja i, en el seu cas, cures sanitàries, s'hauran d'observar totes les mesures d'higiene i prevenció de la transmissió de la malaltia provocada per la COVID-19.

[Fonts: Ministeri de Sanitat. 03/03/2021 - BOE. Núm. 53. 03/03/2021

[Foto: Infosalut / Passatgers mirant informació / CC BY-NC-SA 4.0]