Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Web de cita prèvia per ser vaccinat contra la COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Salut i Consum posarà a l’abast dels ciutadans el nou web creat per la Fundació BIT i el Servei de Salut per demanar cita per ser vaccinat contra la COVID-19: https://citavacunacovid.ibsalut.es.

Aquesta nova eina permetrà els ciutadans triar la data i l’hora per ser vaccinats.

Inicialment el web està destinat als ciutadans nascuts l’any 1956, ques podran triar el lloc de vaccinació entre els diferents punts de vaccinació massiva (Son Dureta (Palma), poliesportiu Germans Escalas (Palma). poliesportiu Mateu Cañellas (Inca), Hipòdrom de Manacor, Recinte Firal de Maó, la sala polivalent del Centre de Salut Canal Salat (Ciutadella), Recinte Firal (Eivissa) i l’Hospital de Formentera així com la data i l’hora de la primera dosi. La cita per a la segona dosi es donarà en el centre de vaccinació. A mesura que arribin més vaccins el web s’obrirà a grups poblacionals més amples.

L’agenda de cites disponibles al web només permet reservar cita a una setmana vista; d’aquesta manera, es podrà actualitzar d’acord a la previsió d’arribada setmanal de vaccins. Una vegada s’hagin completat les cites disponibles de la setmana el sistema avisarà. Les persones que no hagin pogut accedir-hi podran esperar a la setmana següent o bé esperar a ser telefonats des d’Infovacuna COVID.

El funcionament de la cita de vaccinació és similar a la cita amb el metge o pediatra d’atenció primària. En primer lloc s’ha d’emplenar un qüestionari, que és el mateix que ha de respondre la persona interessada quan el telefonen des d’Infovacuna COVID. Aquest qüestionari detectarà possibles casos als quals sigui necessari ampliar la informació.

La següent passa és introduir el CIP de la targeta sanitària i les dades personals de contacte de la persona interessada. Finalment es triarà el punt de vaccinació i la data i hora per rebre el vaccí. El sistema enviarà un SMS al ciutadà per confirmar (i posteriorment, per recordar) la cita. Paral·lelament, el sistema enviarà un codi QR per correu electrònic, que el ciutadà haurà de presentar el dia de la vaccinació.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 15/04/2021]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]

Què en diu la premsa
*16/04/2021 diariodemallorca.es - Cómo pedir cita online en Mallorca para vacunarse contra el covid.
*15/04/2021 noticiasmallorca.es - La Conselleria de Salud pone en marcha la web de cita para ser vacunado contra la COVID-19.
*15/04/2021 menorca.info - Los nacidos en 1956 podrán solicitar cita por internet para vacunarse desde este viernes.
*15/04/2021 ultimahora.es - Los nacidos en 1956 podrán solicitar cita por internet para vacunarse desde este viernes.
*15/04/2021 mallorcadiario.com - Las citas online para vacunarse en Baleares empezarán con 5.500 nacidos en 1956.
*15/04/2021 periodicodeibiza.es - Los nacidos en 1956 podrán solicitar cita por internet para vacunarse desde este viernes.
*15/04/2021 diariodemallorca.es - Cómo pedir cita online en Mallorca para vacunarse contra el covid.