Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Adaptació del Pla Nacional de Drogues

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'adaptació al model territorial i de cogovernança del nostre país ha estat debatut al Pla Nacional de Drogues de la LXIV Comissió d'Estupefaents de l'Organització de les Nacions Unides (ONU).

En el Pla es troben representades tant l'Administració central, com les autonòmiques i les municipals, les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, la Fiscalia i altres àmbits de màxima representació, a més de la societat civil, organitzacions i persones expertes en addiccions i societats científiques.

La trajectòria del Pla Nacional de les Drogues i la Delegació del Govern per al pla, creats en 1985, així com les polítiques amb què compta actualment el nostre país per a estudiar les tendències i poder adaptar els programes a les circumstàncies actuals i futures:

  • El desplegament de polítiques preventives, assistencials i de reinserció social, que ofereixen serveis professionalitzats i iniciatives que han demostrat la seva utilitat.
  • Les polítiques que desenvolupa el Govern es basen en el respecte dels drets humans i a perseguir tant la producció com la distribució d'estupefaents.

Continuar col·laborant amb els organismes internacionals

La Comissió d'Estupefaents (CND) de les Nacions Unides revisa i analitza la situació mundial de les drogues, considerant els aspectes de reducció de l'oferta i la demanda i té el mandat de decidir sobre l'abast de la fiscalització de substàncies sota els tres tractats de fiscalització internacional de drogues.

[Font: Ministeri de Sanitat. 12/04/2021]

[Foto: moritz320 / Barra café / Pixabay License]