Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: Les Illes Balears superen ja les 180.000 persones vacunades

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Les Illes Balears han arribat ja a les 180.956 persones vacunades a dia 15 d’abril de 2021 i a 59.929 persones que, en rebre la segona dosi de reforç, han quedat immunitzades davant la COVID-19.

Amb aquesta xifra també s’assoleix la fita de tenir ja més persones immunitzades contra el SARS-CoV-2 que persones que, des de l’inici de la pandèmia, han passat la malaltia: 58.294 segons els casos diagnosticats i verificats per part del Servei balear d’Epidemiologia. Així mateix, a l’arxipèlag són ja el triple de persones les vacunades que les que han tingut COVID-19.

Fins ara, les Illes Balears han administrat 240.885 dosis a persones incloses en els grups prioritaris establerts per l’Estratègia de Vacunació del Ministeri de Sanitat, consensuada amb les comunitats autònomes. L’Estratègia de Vacunació va dirigida a protegir contra la COVID-19 les persones majors de 16 anys. A les Balears, segons la darrera dada actualitzada del cens, hi ha 986.279 persones que superen l’edat de 16 anys i, per tant, població diana de l’Estratègia. D’aquesta manera, fins al moment, més d’un 18 % dels balears han rebut almenys la primera dosi de la vacuna que, recordem, ja ofereix una protecció important enfront de desenvolupar símptomes greus de la malaltia i, per tant, de necessitar hospitalització o fins i tot de ser letal. A més, un 6 % d’aquesta població diana ja ha completat tot el procés d’immunització amb l’administració de la segona dosi de la vacuna corresponent.

De fet, ja es comencen a percebre els efectes del procés de vacunació. A les residències, on ja s’ha completat el procés amb més del 93 % dels usuaris vacunats, ja fa més de 2 mesos que no es diagnostica cap cas nou de SARS-CoV-2 (el darrer cas es va diagnosticar l’11 de febrer). També s’ha constatat en el cas del professorat de la comunitat, col·lectiu en què ja s’han vacunat més del 65 % dels professionals, en el qual fa més de tres setmanes que no es diagnostica cap cas positiu .

Ara mateix, també es comença a detectar una davallada rellevant en la incidència entre la gent més gran de 80 anys just quan ja hi ha més d’un 83 % del col·lectiu que, almenys, ha rebut una dosi de la vacuna. Concretament, segons dades del Servei balear d’Epidemiologia, la incidència de la COVID-19 entre aquest grup poblacional va a la baixa les darreres setmanes i a hores d’ara és de 20 casos per cada 100.000 habitants, la més baixa de totes les franges d’edat i 4 vegades menys que en els que ara per ara registren més incidència proporcional: les persones d’entre 21 i 29 anys, en què l’IA14 se situa en els 83 casos per cada 100.000 habitants.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 15/04/2021]

[Foto: CS Inca]