Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: Mesures de quarentena per a les persones procedents de l'Índia

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En el BOE núm. 101, de dia 28 d'abril de 2021, s'ha publicat l'Ordre SND/413/2021, de 27 d'abril, sobre les condicions de quarantena a les quals han de sotmetre a les persones procedents de la República de l'Índia a la seva arribada a Espanya, durant la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19.

La present ordre té per objecte establir les condicions de quarantena a les quals han de sotmetre's les persones que arribin en vol des de qualsevol aeroport situat en la República de l'Índia a qualsevol aeroport situat en el Regne d'Espanya, amb o sense escales intermèdies.

Aquest període podrà finalitzar amb anterioritat, si al setè dia a la persona se li realitza una prova diagnòstica d'infecció aguda amb resultat negatiu. Les proves admeses seran la RT-PCR o altres proves basades en tècniques moleculars equivalents, així com els test d'antígens que tinguin un rendiment mínim ≥ 90% de sensibilitat i ≥ 97% d'especificitat.

Les agències de viatge, els operadors de turisme i companyies de transport hauran d'informar els viatgers d'aquestes mesures a l'inici del procés de venda dels bitllets amb destinació en el territori espanyol. 

[Font: BOE. Núm. 101. 28/04/2021]

[Foto: Infosalut / Aeroport de Palma / CC BY-NC-SA 4.0]