Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Prórroga del contracte de subministrament de la vacuna contra el virus del papil·loma humà

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern ha atorgat a la consellera de Salut i Consum l’autorització prèvia per exercir la competència en matèria d’autorització i disposició de la despesa envers l’expedient de pròrroga del contracte de subministrament de la vacuna contra el virus del papil·loma humà nonavalent, fins el 31 de desembre d'enguany, per un import de 505.960 €.

El programa de vacunacions de les Illes –que té per finalitat última evitar un dels càncers més prevalents en les dones– ofereix la vacuna a totes les nines de 12 anys i a adolescents i dones no vacunades o amb pauta incompleta fins als 26 anys d’edat.

La vacuna contra el virus del papil·loma humà va passar a formar part del calendari de vacunació infantil de les Illes Balears l’any 2008. El 2015 es va avançar l’edat de vacunació a 12 anys i es va incloure la vacunació de dones amb tractament excisional (conització) de lesions malignes i premalignes de coll d’úter. El 2018 la Comissió de Salut Pública va establir la vacunació contra el virus del papil·loma humà també en altres grups de risc.

El juny de 2020, el Comitè Assessor de Vacunacions va acordar unànimement recomanar l’ús de la vacuna amb nou genotips en el Programa Oficial de Vacunacions de les Illes Balears.

El dia 19 de novembre de 2020 es va formalitzar el contracte per a la compra de les dosis necessàries, la qual cosa es va dur a terme mitjançant un procediment negociat per exclusivitat tècnica, el qual té vigència fins al 30 de juny de 2021, si bé pot ser prorrogat.

Raons d’eficiència en la gestió aconsellen prorrogar tots els contractes de les vacunes per a les quals no hi ha hagut canvis de recomanacions d’ús en salut pública i, en aquest supòsit, si més no, fins al dia 31 de desembre d’enguany.

La prevenció de malalties és essencial per millorar el nivell de salut de la població en general. La vacunació, tant de la població general com de les persones amb condicions especials, és una de les activitats més consolidades en salut pública.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 17/05/2021]

[Foto: INFOSALUT / GENT MIRANT EL CANAL / CC BY-NC-SA 4.0]