Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

L'Observatori del suïcidi forma una vintena de professionals d'Eivissa en la prevenció de la conducta suïcida infantojuvenil

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La responsable de l'Observatori del Suïcidi, Nicole Haber, va impartir a Eivissa una sessió formativa per a la prevenció de la conducta suïcida en centres educatius a una vintena d'assistents, entre els quals hi havia policies-tutors, educadors, treballadors socials, orientadors educatius i altres professionals de l'àmbit socioeducatiu.

La trobada es va orientar cap a la prevenció del suïcidi infantojuvenil. S'hi ha proporcionat informació i eines als professionals implicats per ajudar-los a detectar i a fer un primer abordatge de la situació si se sospita que un menor presenta una conducta suïcida.

En l'activitat formativa es va analitzar amb els professionals convidats la situació dels menors d'Eivissa i Formentera, els circuits assistencials i les necessitats de cada àrea per abordar aquest greu problema.

El suïcidi és un problema molt complex, multicausal, l'abordatge del qual necessàriament requereix molta col·laboració entre professionals de diferents àrees. La coordinadora del Projecte Autonòmic de Prevenció de la Conducta Suïcida i responsable de l'Observatori del Suïcidi, Nicole Haber, destina una part important del seu temps a fomentar aquesta coordinació, a sensibilitzar sobre una realitat fins fa poc oculta i a formar tots els implicats.

L'Observatori del Suïcidi va publicar el 26 de març la Guia per a la prevenció i el primer abordatge de la conducta suïcida en els centres educatius i el Protocol d'actuació en cas de risc autolític detectat en els centres educatius. Ambdós documents van ser presentats a tots els centres escolars de les Illes Balears.

[Font: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera. 21/06/2021]

[Foto: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera]