Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: Els grups organitzats de més de vint persones que viatgin a Balears hauran de presentar vacunació completa o PCR negativa

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern ha aprovat un acord pel qual s’estableixen condicions excepcionals per a l’organització, reserva i venda de viatges organitzats a grups multitudinaris de persones a les Illes Balears.

En concret, només es podran organitzar, reservar i vendre viatges organitzats a les Illes Balears, a grups de més de vint persones, si l'organitzador inclou un responsable de grup i els integrants acrediten, mitjançant un document oficial, una PCR negativa feta en les quaranta-vuit hores anteriors a l'accés a les Illes Balears, haver rebut la pauta completa de vacunació dins dels 8 mesos previs al desplaçament, o que acreditin amb un certificat mèdic que han passat la malaltia fa menys de 6 mesos.

S’estableixen excepcions per als grups de congressos, els que venguin a un esdeveniment organitzat i els que venguin a entrenaments o competicions esportives.

A més a més, el Consell de Govern ha decidit prorrogar les darreres mesures per frenar i controlar l’expansió de la COVID-19, aprovades el passat dia 18, per les quals s’estableixen els nivells d’alerta sanitària que s’han d’aplicar a cada una de les illes. Estaran en vigor fins a les 00:00 hores de dia 11 de juliol.

Totes les mesures acordades avui s’han traslladat als agents socials i econòmics, els consells insulars, la FELIB i l’Ajuntament de Palma.

Aquest acord entrarà en vigor amb la seva publicació al Butlletí Oficial de les Illes Balears i estarà vigent fins al 31 de juliol de 2021, moment en què s’haurà de revisar si es prorroga o no.

[Font: Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat. 28/06/2021]

[Foto: Infosalut / Passatgers mirant informació / CC BY-NC-SA 4.0]