Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Institucions sanitàries

Balears necessita més donacions de sang

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Les 171 persones que van acudir ahir a donar sang a Balears no han estat suficients per remuntar el nivell de reserves.

El Banc de Sang ha començat el dia d'avui amb 460 bosses de sang quan necessita 1.000 unitats per a atendre correctament els malalts i accidentats que es troben actualment als hospitals de Balears.

Queden reserves per 2 dies dels grups sanguinis O+ i O-, i per 3 dies del grup A+.

Per què baixen les reserves?

El retorn a l'activitat i la calor són les dues raons per les quals la gent retarda la seva decisió de donar. D'altra banda, els hospitals segueixen transfonent cada dia. Moltes de les persones que donen amb regularitat no poden fer-ho per trobar-se de vacances o per ser l'època quan més treball tenen o perquè els frena la calor.

Els hospitals continuen requerint sang per transfondre a les persones que precisen transfusions periòdiques com a malalts de càncer o persones que la seva vida depèn, des que van néixer, de reposicions cada tres setmanes per a poder continuar vivint, entre molts altres.

La donació de sang és un acte voluntari i de caràcter altruista que té una durada de 20 o 30 minuts i ofereix a canvi tota una vida a les moltes persones que necessiten sang.

Qualsevol persona sana, entre 18 i 65 anys i que pesi més de 50 quilos pot ajudar. La sang no es pot fabricar, es necessiten persones solidàries.

El Banc de Sang i Teixits anima a tota la població a donar sang. És una responsabilitat de tota la societat. 

És important que les persones que vulguin ajudar amb la seva donació de sang sol·licitin la seva cita en la seva plana web

Informació per a les persones vacunades contra la COVID

Es pot donar 24 hores després de rebre la vacuna.

[Font: Banc de Sang i Teixits. 08/07/2021]

[Foto: Banc de Sang i Teixits]