Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

El govern aprova la venda i la publicitat de productes d'autodiagnòstic de la COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts el Reial Decret pel qual es modifica el RD 1662/2000, de 29 de setembre, sobre productes sanitaris per a diagnòstic in vitro, amb l'objectiu de regular la venda al públic i la publicitat dels productes d'autodiagnòstic de la COVID-19.

Aquesta norma té una doble finalitat, d'una banda incloure els productes d'autodiagnòstic de la COVID-19 entre aquells exceptuats de la necessitat de prescripció per a la seva adquisició a farmàcies i, d'altra banda, permetre la realització de publicitat dirigida al públic en relació amb aquests productes.

La situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19 fa necessari augmentar la capacitat diagnòstica del Sistema Nacional de Salut, amb l'objectiu d'identificar de forma ràpida sospites de casos positius de SARS-CoV-2, per a prendre les mesures adequades i així controlar eficaçment la progressió de la pandèmia i, al mateix temps, atendre als afectats per la mateixa i ajudar a la seva recuperació.

La disponibilitat de proves d'autodiagnòstic de la COVID-19 permetrà a la població general la realització de les proves sense la intervenció d'un professional sanitari.

[Ministeri de Sanitat. 20/07/2021]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]

 

Notícies relacionades