Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

El Ministeri de Sanitat recorda la importància de donar sang

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Ministeri de Sanitat recorda a la població la importància de donar sang també durant l'estiu. És en aquesta època precisament quan les reserves baixen més i és necessari incidir en què es necessiten donacions per a seguir salvant vides.

Amb motiu d'algunes faules que han sorgit, el Ministeri informa que haver estat vacunat contra el SARS-CoV-2 no suposa cap problema a l'hora de donar sang. Tots els vaccins emprats a Espanya compleixen les condiciones perquè les persones que les rebin puguin ser acceptades com a donants, si es troben bé de salut.

A més, destaca que els punts de donació són segurs amb relació a la COVID-19, ja que els centres han pres les mesures necessàries perquè així sigui. Tota la informació sobre com i on donar pot consultar-se en aquest enllaç.

Sanitat ressalta que un total d'1.097.070 persones donaren sang a Espanya durant el 2020, el que suposa un 4% dels ciutadans amb edats compreses entre els 18 i els 65 anys. D'aquest més de milió de donants, per al 15% (160.383) va ser la seva primera vegada.

El nombre de donacions total de l'any passat va ser d'1.632.477 (82.580 d'afèresi). Cada persona va realitzar una mitjana d'1,49 donacions. Gràcies a la solidaritat de tots aquests donants, es van poder realitzar 1.804.500 transfusions i es van atendre a més de 447.000 pacients.

El Ministeri de Sanitat vol traslladar el seu agraïment a tots els donants que, a pesar de la pandèmia, donen la seva sang ajudant a salvar a milers de persones i demostrant la seva generositat i altruisme, així com als professionals sanitaris que treballen per a fer-ho possible, per abastir als hospitals i per a estar preparats davant qualsevol eventualitat.

Finalment, el Ministeri de Sanitat recorda que els hospitals necessiten sang cada dia i anima als ciutadans amb bona salut a què s'acostin als punts que cada comunitat autònoma ha establert per donar.

[Font: Ministeri de Sanitat. 17/08/2021]

[Foto: Banc de Sang i Teixits]