Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

La consellera de Salut i Consum es reuneix amb l’associació de persones i familiars amb trastorns mentals La Nostra Veu

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, i el coordinador autonòmic de Salut Mental, Oriol Lafau, s’han reunit amb els representants de l’associació de persones i familiars amb trastorns mentals La Nostra Veu. L’entitat ha duit a terme tallers i activitats en les diferents àrees assistencials de salut mental de Mallorca, Menorca i Eivissa.

Durant la trobada, Gómez ha explicat que el Pla Estratègic de Salut Mental (2016-2022) té per objectiu prioritari la lluita contra l’estigma associat als trastorns mentals.

En aquest sentit, el taller de fotografia «Jo no som el meu diagnòstic», organitzat per La Nostra Veu, ha enfortit llaços en els equips de professionals en les diferents àrees assistencials de salut de Mallorca, Menorca i Eivissa i Formentera. 

Un altre dels projectes artístics realitzat entre usuaris i professionals és el taller d’escriptura «La forma dels somnis», organitzat per La Nostra Veu i coordinat per l'Hospital Comarcal d'Inca i la Universitat de les Illes Balears. Els pròxims mesos s’editarà el llibre Quimeras: literatura, creación y salud mental, llibre antològic sobre somnis i salut mental.

La Nostra Veu també ha estat una peça fonamental en l'organització d'activitats com el Dia de l'Orgull Boig o el Dia Mundial de la Salut Mental.

La Nostra Veu és una associació d'usuaris i familiars dels serveis de salut mental de la comunitat autònoma de les Illes Balears. Es va constituir l'any 2011 per part d’un grup de familiars i usuaris de la UCR Son Gibert. Per a més informació, podeu contactar-hi a través dels telèfons 871 71 53 88/656 32 66 86 o per correu electrònic a l'adreça: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 18/08/2021]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]

Què en diu la premsa
*19/08/2021 noticiasmallorca.es - La consellera de Salud y Consumo se reúne con la asociación de personas y familiares con trastornos mentales La Nostra Veu.