Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

El COIBA crea una Comissió de Treball per a la Prevenció del Suïcidi

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Convida a les infermeres que treballen o estan interessades a treballar en la prevenció del suïcidi a presentar la seva candidatura per formar part d'aquesta comissió.

A Espanya, 10 persones al dia es lleven la vida, la qual cosa equivaldria a un suïcidi cada dues hores i mitja. El suïcidi és un problema real que preocupa a tota la població en general. Actualment s'han identificat diferents grups vulnerables, entre ells, els adolescents, col·lectiu LGTBI, les dones que sofreixen violència masclista i col·lectius sanitaris com el d'infermeria.

Malgrat tot això, Espanya manca d'un pla nacional de prevenció. No hi ha coordinació en les respostes autonòmiques ni existeixen campanyes de sensibilització. El suïcidi es pot prevenir i, per a donar una resposta eficaç, és necessària una estratègia integral i multisectorial.

Des del Col·legi Oficial d'Infermeria (COIBA) apostem per una atenció de qualitat amb infermeres formades i implicades que puguin garantir una atenció individualitzada i continuada a tots els nivells assistencials. El COIBA està interessat a formar una nova Comissió de Treball per a la Prevenció del Suïcidi. Així mateix, convoca a tots aquells professionals d'aquesta disciplina que actualment estiguin interessats i treballin en aquest tema a formar part d'aquesta comissió.

Els objectius inicials establerts són:

  • Traçar una xarxa d'infermeres que estiguin treballant en la prevenció del suïcidi a les Illes Balears, per a crear llaços de connexió entre elles.
  • Millorar la qualitat de l'atenció a aquests pacients i disminuir l'estigma social entorn de la conducta del suïcidi.
  • Disposar d'un lloc de trobada on compartir inquietuds, preocupacions i reaccions viscudes en la seva pràctica laboral.

Interessats/des

Poden presentar la sol·licitud per a ser membre d'aquesta comissió tots/es les col·legiades que estiguin al dia de les seves obligacions col·legials i tinguin interès a participar en aquesta comissió. Per a això hauran de presentar una sol·licitud signada indicant les dades personals, dades professionals, currículum i una breu explicació sobre la motivació per a formar part d'aquest grup. La sol·licitud es pot presentar per correu electrònic a la següent adreça: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Presentació de sol·licituds

Poden presentar-se sol·licituds des del dia 10 al 30 de setembre de 2021, inclòs.

Aquí es pot llegir la convocatòria i descarregar la sol·licitud.

[Font: COIBA. 09/09/2021]

[Foto: Ashley Rose / you live your life in the saddest way i've ever / CC BY-ND 2.0]