Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Son Espases inaugura l’exposició "El profund significat de les paraules"

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Hospital Universitari Son Espases va inaugurar, el dia 8 d'octubre, l’exposició "El profund significat de les paraules", amb dibuixos fets per joves que assisteixen a l’Hospital de Dia de l’Institut Balear per a la Salut Mental de la Infància i l’Adolescència (IBSMIA).

L’exposició està composta per una vuitantena de dibuixos en els quals, a partir d’una paraula triada per ells mateixos, expliquen quin significat té per a ells. És, en definitiva, un treball d’introspecció, de sincerar-se amb un mateix i d’atrevir-se a expressar obertament el valor que adquireixen les paraules.

Més enllà del significat que consta en els diccionaris, les paraules adquireixen matisos i nous significats a partir de les pròpies experiències, de l’entorn i de les emocions que sentim en cada moment.

539 consultes realitzades enguany

L’Institut Balear per a la Salut Mental de la Infància i l’Adolescència (IBSMIA) és l’organisme responsable de l’avaluació, del diagnòstic i del tractament de tots els infants i dels adolescents de les Illes Balears que tenen un trastorn mental greu. Disposa de cinc unitats comunitàries de consultes externes (tres a Mallorca, una a Menorca i una a Eivissa), un Hospital de Dia i una Unitat d’Hospitalització Breu per a pacients que presenten trastorns de salut mental de gravetat elevada o amb un risc alt.

Enguany, els professionals de l’IBSMIA han atès a Mallorca 2.133 nous pacients i, en total, s’han fet 24.539 consultes (15.400 a Palma, 5.162 a Inca i 3.977 a Manacor). A la Unitat d’Hospitalització s’han registrat 213 ingressos.

[Font: Hospital Universitari Son Espases. 08/10/2021]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]