Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Aportacions del COIBA a la modificació de la Llei de salut sexual i reproductiva i d'interrupció voluntària de l'embaràs

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears (COIBA) treballa per la construcció d'una societat saludable, en tots els sentits, que permeti a totes les persones el dret a exercir el lliure control sobre la seva sexualitat i reproducció. En aquest context, des del COIBA s'han presentat una sèrie d'aportacions a la modificació de la Llei, sense perjudici que es puguin fer altres propostes i esmenes al llarg del procés legislatiu que ara s'inicia.

El Ministeri d'Igualtat va obrir el passat 28 de setembre un procés participatiu de consulta pública previ a l’elaboració d'un projecte normatiu consistent en la modificació de la llei orgànica 2/2010, de 3 de març, de salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l'embaràs.

Des del COIBA s'expressa que no existeix capacitat de decidir sense informació ni formació correctes i recolzades per criteris científics i sanitaris, per això emfatitzen en l'educació sexual com una eina de prevenció.

La interrupció de l'embaràs generalment és fruit d'una necessitat, d'una decisió meditada no exempta de trauma ni d'estigma. Per això és necessari que totes les dones, independentment de la seva situació socioeconòmica o cultural, estiguin informades i formades.

Les aportacions a la modificació de la llei realitzades pel COIBA poden consultar-se clicant en aquest enllaç.

[Font: COIBA. 15/10/2021]

[Foto: shannonpatrick17 / Baby Good 3d Ultrasound / CC BY 2.0]