Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

El COMIB s'afegeix a la commemoració del Dia Mundial Contra el Càncer de Mama

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears (COMIB) s'afegeix a la commemoració del Dia Mundial Contra el Càncer de Mama com a recordatori del compromís de tota la societat en la lluita contra el càncer de mama. 

El càncer de mama és el tumor més freqüent en les dones occidentals. A Espanya se'n diagnostiquen al voltant de 33.307 nous càncers de mama cada any. D'aquests, la majoria es registra a dones entre els 45 i els 65 anys, encara que a partir dels 75 també hi ha un increment significatiu del nombre de dones diagnosticades.

A principis dels anys 80, les dones diagnosticades de càncer de mama tenien un 70% de possibilitats d'estar lliures de recaigudes al cap de cinc anys després del diagnòstic. Actualment ens acostam a quasi el 90%.

Una de les fites més significatives en els darrers anys ha estat el coneixement de l'heterogeneïtat del càncer de mama, una malaltia que es preveu que es desenvoluparà a una de cada vuit dones al llarg de la seva vida; un càncer amb subtipus biològics diferents que necessiten tractaments específics.

En aquestes tres dècades, un altre fet de gran importància ha sigut l'increment de cirurgies conservadores i de menor intervenció sobre l'axil·la, cosa que evita complicacions i millora la qualitat de vida de les dones.

[Font: COMIB. 19/10/2021]

[Foto: Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears]