Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

XI Congrés de Prevenció i Control del Tabaquisme

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Comitè Nacional per a la Prevenció del Tabaquisme (CNPT) celebra el seu XI Congrés (el segon en format virtual) amb el lema "Vulnerabilitat, tabac i nicotina". L'XI Congrés del CNPT dóna visibilitat a la preocupació envers el tabaquisme.

El CNPT, format per quasi 40 societats científiques, consells de col·legis professionals i associacions civils i de pacients, va celebrar els passats 29 i 30 de setembre i el 6 i 7 d'octubre el seu XI Congrés, en què es va incidir en els aspectes que es consideren imprescindibles per a la modificació de la llei del tabac, com ara l'augment del preu del tabac, l'equiparació a l'alça de la fiscalitat dels nous dispositius d'alliberament de nicotina i l'establiment de nous espais lliures de fum. També es va anunciar que s'està treballant en un Pla Integral de Prevenció i Control del Tabaquisme fins al 2025.

Durant el Congrés també varen organitzar-se 4 tallers de forma simultània sobre prevenció i tractament en el binomi cànnabis-tabac, sobre experiències d'intervenció en la comunitat gitana i un altre dirigit als progenitors amb hàbits tabàquics.

El Congrés es va estructurar en 4 taules i va comptar amb la participació d'experts destacats en l'àmbit del tabaquisme. Aquestes varen ser les tamàtiques de cada una de les taules:

  • Taula 1: Grups amb especial vulnerabilitat cap al consum de tabac i nicotina.
  • Taula 2: Quins són els grups diana emergents en les estratègies de màrqueting i publicitat de la indústria del tabac i la nicotina?
  • Taula 3: Línies actuals en el lligam cànnabis-tabac: Projecte EVICT.
  • Taula 4: Actualització de la normativa: nova Llei del tabac i de productes dispensadors de nicotina.

Contingut audiovisual del Congrés

En aquest enllaç es pot accedir als vídeos del congrés: XI Congrés de Prevenció i Control del Tabaquisme del CNPT.

[Font: CNPT. 15/10/2021]

[Foto: Hjartstrom / Stubbing Snuff Tobacco / CC0 Public Domain]