Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

L’Hospital Universitari Son Espases du a terme el primer trasplantament hepàtic a les Illes Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Hospital Universitari Son Espases ha duit a terme el primer trasplantament hepàtic a les Illes Balears. Una vintena de professionals de Son Espases -entre cirurgians, anestesiòlegs i infermeres- han participat en l’acte quirúrgic, que ha comptat amb la col·laboració de professionals de l’Hospital Clínic de Barcelona.

Son Espases va rebre el juny d’enguany l’autorització definitiva per realitzar trasplantaments hepàtics i, el 13 de setembre, l’Organització Nacional de Trasplantaments va informar-ne tots els hospitals del país detectors d’òrgans.

Aquest primer trasplantament hepàtic és una fita històrica per a la sanitat de les Illes Balears i ha estat possible gràcies a l’embranzida dels professionals de l’Hospital Universitari Son Espases (cirurgians, digestòlegs, intensivistes, anestesiòlegs, immunòlegs, anatomopatòlegs i infermeres).

Amb el primer trasplantament hepàtic s’assoleix l’objectiu de millorar l’atenció als pacients amb hepatopaties cròniques terminals i agudes fulminants i, alhora, evitar el desplaçament de pacients i les seves famílies a altres centres hospitalaris de la Península, la qual cosa implica posar punt final a una situació d’iniquitat.

Durant més d’un any, l’Hospital i els seus professionals han invertit temps i recursos per implantar el programa de trasplantament hepàtic a les Illes Balears. S’han creat protocols multidisciplinaris, comitès organitzatius i clínics específics, consultes específiques, unitat assistencial; s’han integrat circuits i serveis, i s’ha fet molta inversió en formació.

[Font: Hospital Universitari Son Espases. 29/10/2021]

[Foto: Hospital Universitario Son Espases]