Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera va administrar el vaccí combinat, només en la primera setmana, a més d'un terç de la població diana de les Pitiüses

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En el primer dia de vaccinació combinada contra la grip i la COVID-19 es van citar prop de 1.000 persones en els centres de salut de les Pitiüses. 14.100 persones de més de 69 anys i de 65 a 69 anys vaccinades amb el vaccí de Janssen són la població diana a Eivissa i Formentera.

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera va iniciar el 8 de novembre la vaccinació combinada, és a dir, la doble vaccinació amb el vaccí contra la grip estacional i amb la tercera dosi contra la COVID-19, a les persones de més de 69 anys que han estat vaccinades amb qualsevol vaccí contra el SARS-CoV-2 o que estiguin compreses en la franja d'edat d’entre 65 i 69 anys i hagin estat vaccinats amb la dosi única de Janssen. A aquestes últimes se’ls administrarà la segona dosi del vaccí contra la COVID-19, a més de la que els protegirà contra el virus de la grip.

A Eivissa i Formentera 14.100 persones formen part de la població diana: 1.443 són usuaris del Centre de Salut Can Misses; 2.282 del CS Sant Antoni de Portmany; 1.740 del CS Vila; 2.857 del CS Santa Eulària des Riu; 1.386 persones del CS Sant Josep de sa Talaia; 984 del CS Sant Jordi; 2.235 del CS Es Viver, i 1.173 del CS Formentera.

En el primer dia de vaccinació combinada contra la grip i la COVID-19 es van citar 879 persones en els centres de salut d'Eivissa i Formentera. La xifra arribarà a les 5.142 persones citades si es tenen en compte les agendes de la primera setmana de vaccinació combinada. D'aquesta manera, en la primera setmana ja estarà protegida més d'una tercera part de la població diana de les Illes Pitiüses; exactament, el 36,5% del col·lectiu més vulnerable.

Ja s'ha citat més del 80% de les persones que formen part de la població diana. Així, 11.475 persones tenen cita en el seu centre de salut. Aquesta xifra creixerà en els dies vinents.

El dispositiu de vaccinació dels centres de salut s'ha reforçat amb personal de les unitats COVID i amb jornades extraordinàries del personal d'infermeria de cada centre.

[Font: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera. 08/11/2021]

[Foto: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera]